Friday, December 26, 2008

Booooorrrrrrrriiiiiiiiinnnnnng

Adui booringnya aku? Hey ! kenapa bah bila aku bangun tengok rumah ni besepah - gelaslah , kulit kacang lah, bantal lah hey diaurang ni nda la pandai menyimpan balik, jangankan cucu gelas tu taruh di sinki pun ok suda bah. Ini nda behambur-hambur boring betul aku.

Tahun depan aku mau ikut pigi jalan-jalan di Jogja kalu lama lagi bagus nda la aku tepaksa tengok rumah yang besepah ni. Tapi aku ni ketuaan ba, takut juga pengsan di jalanan.

Kawan-kawan aku bilang tahun depan harga property akan turun nda bulilah jual rumah ni - kalu harga turun.....yakan? Boring betul aku tengok ni rumah . Ah pedulilah semak, semaklah siap masing-masing punya suka .....bagus lagi aku memblog dan membaca blog he he he.

Kesian tengok pokok bunga-bunga aku sudah layu penuh rumput. Ramai saja urang tinggal dirumah ni tapi jangankan membuang rumput, menyiram bunga pun nda ada akuuuuu juga.

5 comments:

Aiso said...

ehemmm... aik, napa macam tuuu? bah, rileks2 ja... jgn tension sangat la kan. hehe

akibaragon said...

oo ragang,jgn pogi kau marah.biasa la tu begitu kalau rumah ramai urang.kalau kau tinggal saturang bersih la rumah kau tu tapi boring juga kau.tengok kiri kanan dinding ja kau nmpk.teriak kiri kanan pun dinding ja mandangar.bagus kau ikut macam sia Akibaragon,duduk duuduk minum kupi sambil makan kuui.hehehe

AragangTandik said...

Aiiik babanar po itu aki - woina butul ka ko no 'aki'? - Ko tau butul siaurang ni - isai ko ti?

akibaragon said...

sia ni komurang punya sudara juga bah.....tapi sia siiini jauh tinggal di bukit.

Anonymous said...

kui-kui bukit samparita ka itu atau bukit 'Signal Hill'? kui kui kui