Thursday, January 15, 2009

TRAFFIK JAM LAGI - ADUIIIII PANAS



The West Bank is Palestinian territory which was occupied by the Israeli army at the end of the 1967 war. The Israeli occupation of the West Bank is still ongoing, and has involved the creation of Israeli settlements, which is a war crime under international law.


Kemarin aku pigi Hospital Likas. Jam 3.30 petang aku siap urusan di hospital terus mau pulang lah konon - tapi aduiiiiii maaaakkkkk punyalah jam kereta-kereta nda begerak bah. Aku pikir ni ada accident, tau-tau nda juga pulak. Manakan nda jam semua kereta menuju ke jambatan yang sempit tu menuju ke jalan raya besar. Sudahlah tu lepas jambatan disambut pula dengan 'round about' - hey bodoh punya pelan. Sudahlah hospital kerajaan di sana, housing pun banyak semua menuju ke jambatan yang sempit - bikinlah bah jalan 'alternatif'. Kalau orang sakit mau mampus ni silap-silap mati bah ditengah jam. Patutnya roundabout tu gantilah sama 'traffic light' bah - orang-orang ni bukan ada timbang rasa nda juga mau kasi limpas kami dari sebelah Kingfisher ni. Sudahlah dari UMS, Mini Putra Jaya, 1 Borneo, Alam Mesra dan banyak lagi lah housing baru dari sebelah Tuaran, Inanam sepanjang-panjang housing bah. Butul-butul (betul) bodoh punya keraja. Lain lagi yang memotong 'que'. Bikin panas hati bah.

3 comments:

CHINA DOLL said...

mimang bikin panas... bayangkan auntie... aku tinggal dlm kingfisher mo pigi kerja ke UMS, aku bertolak dari rumah jam 7.15pagi dan sampai ofis jam 8.30pagi!!! Haram - punch kad aku merah!! Awal tahun sudah merah. Punya laa jem teruk kelmarin dlm kawasan perumahan k/fisher. Entah kenapa tu. Konon dorang ckp tu jambatan di yayasan sabah mo terturun sudah. Palui. Time jem-jem dlm kereta tu, sempat aku tengok perempuan di sebelahku makan tapau nasi sambil driving. Kalau ku tau, aku bawa set penggulung rambutku!

Anak Rimba said...

SABAR..aja bo.Adat hidup di bandar.

AragangTandik said...

lucu juga ko ni doll, apa buli buat aunti sampai telefon si Bul minta dia kasi tau traffic polis - hey.... runtuhlah bah jembatan tu nda lama lagi kalu nda dibikin.