Friday, January 23, 2009

VSS - VOLUNTARY SEPARATION SCHEME


SHIN NIAN KUAI LE, KONGSI FA CAI, KONGSI KONGSI KONGSI

wAH AKU dingar di TV lepas Tahun Baru Cina ni ada pembuangan? pekerja -

"Recent news reports quoted Human Resources Minister Datuk Dr S. Subramaniam as saying that 102 employers had stated that they would be retrenching their workers in stages from January while according to the Malaysian Employers Federation (MEF), between 200,000 and 400,000 workers are expected to lose their jobs this year. . In Singapore, another half a million Malaysians will be jobless as the republic buckles under the economic slowdown"

"Earlier, the International Labour Organisation (ILO) estimated that the number of those unemployed globally would rise by 20 million, to hit the 210 million mark by the end of 2009."

BEIJING (AFP) - - Grim economic news from China and Japan showed the global crisis hitting ever harder Thursday, burning Asia's champion exporters while data from the United States signalled more pain to come."

Di China, ramai pekerja yang bekerja di bandar - pulang ke kampong masing-masing setelah kehilangan pekerjaan.

Adakah keadaan sama akan berlaku di Malaysia? Seperti senikata lagu Allahyarham Sudirman - "BALIK KAMPUNG OOoooO Balik Kampung!.............." Ada siapa2 tau cerita Nabi Yusuf alaihisalam, tentang lembu gemuk dengan lembu kurus tu? Aku ingat2 lupa lah. Boleh kongsi ?
Kongsi, kongsi, kongsi,
Kongsi Fa Cai
HAPPY AND PROSPEROUS NEW YEAR


2 comments:

Cherry said...

apakan daya... banyak kompeni kecil macam tempat saya tidak mampu menggaji pekerja untuk cut cost... sob sob...

AragangTandik said...

Kenapa kah ko pun kena beranti juga? bah pulanglah kita bikin bisnes he he he bisnes apalah itu konon? time time gawat ni - tapi kita tatap juga melancung kan? he he he